12 Şubat 2012 Pazar

DERNEK ADININ NEDEN MALİYE ŞEFLERİ VE MEMURLARI OLARAK BELİRLENDİĞİ?



Memur kavramı 657 Sayılı Yasanın İstihdam şekilleri: başlıklı 4. maddesinde; “Kamu hizmetleri; memurlar, sözleşmeli personel, geçici personel ve işçiler eliyle gördürülür.”




Denilmiş a fıkrasında da “Memur: Mevcut kuruluş biçimine bakılmaksızın, Devlet ve diğer kamu tüzel kişiliklerince genel idare esaslarına göre yürütülen asli ve sürekli kamu hizmetlerini ifa ile görevlendirilenler, bu Kanunun uygulanmasında memur sayılır.

Yukarıdaki tanımlananlar dışındaki kurumlarda genel politika tespiti, araştırma, planlama, programlama, yönetim ve denetim gibi işlerde görevli ve yetkili olanlar da memur sayılır.” Denilmiştir.
Müfettişler, Kontrolörler, Denetmenler, Saymanlar ve Uzmanlar da 657 sayılı kanuna göre memurdurlar. Onlar memur olmakla birlikte Müfettişlik, Kontrolörlük, Denetmenlik, Saymanlık ve Uzmanlık görev unvanlarının adıyla dernekleşmişlerdir.


Bizim de çıkış noktamız görev unvanıdır. Maliye Şefleri derken; Maliye Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği Ve Atama Yönetmeliğine tabi Yönetim Hizmetler grubunda bulunan ve Maliye Bakanlığına bağlı birimlerde görev yapan Şef unvanına sahip olan çalışanlar kastedilmiştir.


Tüm Maliye Memurları derken; Maliye Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği Ve Atama Yönetmeliğine tabi İdari Hizmetler grubunda sayılan Memur, Bilgisayar İşletmeni, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Veznedar, Tahsildar, Ambar Memuru, Santral Memuru, Sekreter Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Şoför ile Yardımcı Hizmetler Grubunda sayılan Teknisyen Yardımcısı, Hizmetli, Aşçı, Kaloriferci, Bekçi, Dağıtıcı, Bahçıvan unvanına sahip olan çalışanlar kastedilmiştir.


Kurucu üye olan arkadaşlarla, dernek adının tespiti aşamasında, hem resmi prosödürleri yerine getirirken hem de kendimizi ifade ederken kolaylık sağlayacağını düşündüğümüzden, dernek adının Muhasebe, Milli Emlak, Personel, Muhakemat vb Memuru, Bilgisayar İşletmeni, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Veznedar, Tahsildar, Ambar Memuru, Santral Memuru, Sekreter Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Şoför ile Yardımcı Hizmetler Grubunda sayılan Teknisyen Yardımcısı, Hizmetli, Aşçı, Kaloriferci, Bekçi, Dağıtıcı, Bahçıvanı şeklinde sıralamaktansa Maliye Şefleri ve Tüm Memurları Derneği olmasını kararlaştırdık. Bu husus ayrıca Dernek Tüzüğü Taslağında belirtilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.